HOME    AGENDA    DOWNLOADS    VRIENDEN GS    FOTOGALERIJ    VLAGZALMVLIEGEN    GRAYLING SOCIETY UK   FLY FISHING GAZETTE

 


 

 


 

 Activiteiten GS Nederland


1. Meetings.

Minimaal tweemaal per jaar houden we een meeting voor onze leden. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact, het bijpraten, dus de gezelligheid. Op deze meetings worden de voorgenomen activiteiten besproken en gehouden vistrips geŽvalueerd. Meestal vinden we ook wel een gastspreker bereid om een lezing of presentatie te houden over een van de onderwerpen waarin onze leden geÔnteresseerd zijn. Een van deze meetings wordt geheel besteed aan vliegbinden waar we binddemonstraties en presentaties houden over favoriete vlagzalmpatronen, insecten en bindtechnieken.

Jaarlijkse meeting Grayling Society
 

Jaarlijkse vliegbindmeeting Grayling Society

2. Het organiseren van internationale vistrips.

Betreffende het vliegvissen stelt de GS Holland zich vooral ten doel de leden een betaalbare mogelijkheid te bieden om in het buitenland op vlagzalm en forel te vliegvissen. Meestal op zeer speciale locaties. We zijn hiermee begonnen in de negentiger jaren van de voorgaande eeuw. 

Tot nu toe werden/worden georganiseerd:

Gezamenlijke vliegvistrips naar Denemarken.
Vanaf 1995 tot en met 2011 werden steeds in de maand mei trips naar Denemarken georganiseerd voor max. 14 personen om te vliegvissen op bekende (en minder bekende) Deense rivieren. Door problemen met aalscholvers die in de winter verschillende rivieren op trokken om de fourageren in combinatie met enkele zeer warme zomers is echter het bestand aan vlagzalm vanaf 2010 dramatisch teruggelopen. Er is nu weer wat hoop omdat met name in het zuiden van Denemarken de vlagzalmbestanden weer flink aan het groeien zijn. Ze zijn nog klein en het is allemaal nog kwetsbaar maar we houden jullie op de hoogte.

1ste trip met GS naar Denemarken 

Gezamenlijke vliegvistrips naar UK.
We streven ernaar om bij voldoende belangstelling elk najaar (september/oktober), al of niet in combinatie met het bezoeken van de jaarlijkse AGM in Engeland, een vliegvistrip naar de UK te organiseren. De trips zijn echter kleinschalig en voor een beperkt aantal leden (min 4 en max 6 personen) zodat we mogelijk op de meest exclusieve locaties kunnen vissen. Mogelijke locaties: Yorkshire Dales, Wales, Derbyshire of zelfs de "Chalk streams" in het zuiden van Engeland. Het belangrijke voordeel is de kostenbesparing door gezamenlijk te reizen (vooral kosten ferry) en de mogelijkheid van ondersteuning door ter plaatse bekende Engelse GS-leden.

River Avon 2005

Vliegvistrips naar andere Scandinavische landen
Steeds meer leden van de Grayling Society reizen individueel of in zeer kleine groepjes naar een of meerdere nog noordelijker gelegen Scandinavische landen om hun geluk met vlagzalmvissen op de proef te stellen. Wij helpen graag onze leden met wat handig tips om hun reis voor teleurstellingen te voorkomen. Hein van Aar een goede bekende van de Grayling Society is gedurende de zomermaanden riverkeeper op een van de mooiste stukken van de Glomma rivier. Met groot enthousiasme heeft hij al veel van onze leden geholpen met het gidsen op de Glomma rivier, de Secret river en natuurlijk de beroemde meren van Hodalen. Voor meer informatie is het de moeite waard om Hein zijn websites eens uitvoerig te bezoeken.

Kvennan fly fishing
www.kvennan.com

 

Noorwegen bezoek door enkele van onze leden in 2009


Individueel support voor UK.
Voor leden die individueel naar Engeland willen gaan is het mogelijk om hierbij gesteund te worden door onze Engelse leden van de Grayling Society. Alle leden kunnen dan ook informatie opvragen bij de Area secretarissen van de Grayling Society. Zorg wel dat je het lidmaatschapnummer bij de hand hebt indien je persoonlijk informatie opvraagt. Dit kun je vinden op de ledenlijst! Op de contactpagina vind je een volledig overzicht van de area's met adressen. 

Contactpagina

 

 


Gezamenlijke maar toch individuele trips
De Grayling Society is ideaal om geÔnteresseerden en andere leeftijdsgenoten te vinden om samen te reizen, te vissen en vooral de individuele kosten te beperken.  

Samen reizen. accommodatie boeken en gezamenlijk eten is altijd goedkoper dan alleen


Andere bestemmingen.
Afhankelijk van de belangstelling en mogelijkheden kunnen ook andere bestemmingen "in the picture" komen.
Er zijn met name zeer goede mogelijkheden voor het vissen in de opkomende vliegvislanden zoals KroatiŽ, BosniŽ en zelfs ServiŽ. De vlagzalmbestanden in die landen zijn voor vele van ons onvoorstelbaar te noemen!! Voor onze leden is er persoonlijk advies voor trips naar deze landen. Een goede en met name betrouwbare website met veel informatie kun je vinden op: Fly fishing in Bosnia

Ribnik in BosniŽ een prachtige rivier voor vlagzalm en wilde bruine forel

3.  Binden van speciale vlagzalmvliegen.

Sinds jaren is onze voorzitter Hans van Klinken actief om in de winter aan kleine groepjes speciale binddagen te organiseren voor het leren binden van speciale vlagzalm- en andere vliegvispatronen. Let op:Het maximale aantal personen is slechts 3  omdat Hans dit bij hem thuis verzorgt.
 

Hans geeft een demonstratie tijdens een van zijn individuele binddagen voor de leden

 

 Mok Grayling Society Holland

te bestellen bij


http://www.polderart.nl/grayling-society/

 

 

 

 


 

    top   

 


 
 

 

                                           © Grayling Society Holland 1997-2015 - Created and maintain by Hans van Klinken